Saturday, July 7, 2012

Shoping-shoping Barangan iPad

Dari Bahau ke Kuala Pilah, sekarang sampailah ke Seremban pulak. Jadi kat Seremban ni sempatlah saya melihat-lihat barangan eksesori untuk iPad dan lain-lain. Kalau nak diikutkan barangan eksesori iPad yang boleh dibeli di Apple Store sememangnya berkualiti tapi harganya agak tinggi.

Disebabkan barangan notebook dan tablet yang lain melanda bagaikan hujan yang tak henti-henti jadi barangan yang ditawarkan perlulah dilihat dengan teliti juga. Walaupun dari segi harga lebih murah dari yang ditawarkan di Apple Store namun masih boleh dikatakan agak mahal.

Bagi saya memilih barangan seperti ini perlulah memenuhi keperluan yang diinginkan terutama sekali mampu melindungi barangan kesayangan anda samada iPad mahupun tablet. Lain-lain ciri bgantung kepada pemakaian seperti boleh menyokong tablet untuk kedudukan berdiri dan sebagainya. Ciri-ciri tambahan adalah seperti menyerlahkan jenama barangan (ini terpulanglah, kalau tak nampak brand pun takper).

Satu ciri-ciri unik yang terdapar pada iPad dan sarungnya yang agak unik adalah bar magnet. Ini membolehlan iPad anda memadamkan skrin secara automatik apabila ianya ditutup. Hmm, setidak-tidaknya dapat menjimatkan bateri dan jangka hayat barang kesayangan anda ini.

Selain sarung, pelindung skrin juga sering menjadi aksesori wajib untuk barangan dengan skrin sesentuh ini. Ya anda mungkin hilang selera makan sekiranya skrin tablet anda tercalar kan. Bagi yang menggunakan New iPad adalah dinasihatkan menggunakan skrin clear (lutsinar) ini kerana pelindung skrin dari jenis finger print resistant mungkin akan mengurangkan kualiti screen Retina Display. Susah jugak kan macam ni!

Jadi dalam keseronokan memilih aksesori ni pandai-pandailah kita membuat timbang tara dalam memenuhi kriteria yang diinginkan. Dalam sesetengah perkara perlu dipertimbangkan pepatah "Biar alah membeli, tapi memang memakai".




Free Download



No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Paparan Iklan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...