Sabtu, 4 Januari 2014

Smartphone Dengan Dua Paparan Terbaik


YotaPhone mempunyai rupa bentuk yang setanding dengan smartphone yang lain

Smartphone dengan dua paparan bukanlah baru dan pernah dikeluarkan beberapa tahun dahulu oleh beberapa syarikat pengeluar telefon seperti Kyocera dan juga LG. Tetapi jauh berbeza dengan telefon dari Rusia yang memperkenalkan telefon dengan system operasi Android atau dikenali sebagai YotaPhone.

YotaPhone dilengkapi dua skrin di bahagian hadapan dan belakang. Apa yang menarik skrin pada belakang telefon ini adalah menggunakan E Ink yang menggunakan kuasa yang sedikit dan ini menjimatkan lagi kuasa simpanan bateri telefon. Dari segi bentuk rekaan YotaPhone tidak jauh berbeza dari telefon-telefon biasa yang mudah dipegang dan digunakan. Cuma mungkin a memerlukan ‘casing’ pelindung yang sesuai bagi mengelakkan kesan calar di bahagian belakangnya nanti.

Paparan E Ink yang kemas dan mejimatkan kuasa bateri

Dengan spesifikasi skrin 4.3 inci, 1280 X 720 – pixel skrin berwarna sebagai paparan utama dan 200 dpi E Ink pada bahagian belakang, ia dilengkapi dengan 1.5 GHz Snapdragon (sama seperti CPU pada Samsung S4), 2GB RAM dan ruang simpanan memori 32 GB dan juga 4G LTE.  Kameranya pula adalah 12 MP dan juga 720p pada bahagian hadapan. Tebal telefon ini adalah 0.4 inci dengan beratnya 4.9 Oz.

Paparan E Ink digunakan untuk memeberitahu tentang maklumat terkini dari laman social, mesej, berita, cuaca, masa dan juga gambar yang dihantar oleh system operasi ataupun aplikasi yang menggunakan API daripada Yota. Memandangkan E Ink menggunakan kuasa yang rendah, ini tidak menjejaskan usia bateri telefon.


YotaPhone dilancarkan di Rusia pada December 2013 yang lalu. Adakah anda berminat untuk melihat lebih dekat telefon yang berbeza dari telefon-telefon pintar yang ada di pasaran hari ini? Di sini terdapat paparan video berkenaan YotaPhone. Manakala telefon-telefon dengan 2 skrin seperti yang dinyatakan di atas adalah Kyocera Echo dan juga LG DoublePlay. Setelah membuat perbandingan, anda tentu setuju bahawa telefon dengan 2 skrin terbaik adalah daripada YotaPhone.MyRokan adalah sebuah blog yang memaparkan artikel-artikel berbentuk informasi dan mempromosikan produk-produk tempatan. Untuk maklumat lanjut mengenai blog kami boleh mengikutinya dari post Hubungi Kami. Sertai kami juga lamanFacebook kami.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Arkib Blog