Jumaat, 25 September 2015

Rekaan Frontier Stove Memudahkan Aktiviti Kegiatan Luar

Frontier Plus - mudah digunakan untuk aktiviti luar.

Adakah anda meminati aktiviti kegiatan luar? Samada anda bersama keluarga, rakan-rakan ataupun bersama aktiviti berkumpulan, aktiviti perkhemahan atau perkelahan tentu akan lebih menarik dengan rekaan Frontier Stove & Frontier Plus.

Rekaan menarik dapur mudah alih Frontier ini amat mudah digunakan, malah ia juga boleh dipasang di dalam khemah (sekiranya khemah anda bersaiz besar). Terdapat aksesori yang membolehkan ia dipasang di dalam khemah dengan lubang untuk mengalirkan udara dan asap dari dapur ke luar khemah. Bagi khemah yang kecil pula, ianya bolehlah digunakan di luar khemah bagi memastikan api dapat dikawal dengan baik.

Pemasangan di dalam khemah mungkin lebih sesuai untuk aktiviti luar di kawasan beriklim sejuk. Ia juga perlu dilakukan dengan cermat, bagi mengelakkan sebarang kemalangan (seperti, meletakkan alas bagi mengelakkan sebarang bara yang terjatuh). Api juga perlulah dipastikan telah dipadamkan sebelum anda melelapkan mata.


Proses menebuk bumbung khemah.

Pemasangan serombong.

Proses akhir pemasangan.

Dapur ini amat mudah dipasang. Begitu juga aksesorinya untuk pemasangan di dalam khemah. Ia boleh digunakan untuk memasak dengan beberapa periuk di atas permukaannya yang rata. Anda juga boleh membuka permukaan rata tersebut sekiranya ingin membakar terus di atas api. Tetingkap kaca pula membolehkan anda memastikan api di dalamnya masih menyala atau sebaliknya.

Frontier Stove turut dilengkapi dengan aksesori pemanas air yang dilekatkan pada serombong asap. Dengan kaedah ini ia turut menggunakan haba yang keluar dari serombong tersebut untuk memanaskan air. Aksesori ini dilengkapi dengan kekunci untuk memastikan ia melekat dengan kemas pada serombong tersebut.

Suasana dalaman yang teratur.

Amat mudah untuk seisi keluarga.


Dengan peralan ini, ia tentu menjadikan aktiviti luar anda lebih mudah untuk diselenggarkan. Jadi anda boleh menumpukan kepada aktiviti lain iaitu menerokai persekitaran anda – tujuan mengapa anda melakukan aktiviti luar. Ia merupakan satu lagi rekaan menarik!
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Arkib Blog