Ahad, 8 Julai 2012

Anda Peminat Wangi-wangian?

Sebut mengenai wangi-wangian ni tentu ramai yang berminat. Sehinggakan kalau kita lihat di mana-mana sahaja terdapat wangian dijual. Tak kira jenama ataupun harga, tujuan wangian adalah untuk membantu kita supaya kekal segar wangi sepanjang hari. Namun begitu apa kriteria-kriteria yang anda utamakan semasa membeli wangian!

Bagi yang mampu berbelanja lebih wangian berjenama tentu menjadi pilihan. Ini kerana selain bauan yang sememangnya cukup harum, ianya juga tahan lama sepanjang hari. Bagi mereka yang peka dengan jenama-jenama ini setiap wangian dan jenama dapat dikenalpasti dengan tepat. Perlu juga diingat dalam sesetengah majlis pemakaian pewangi juga perlu bersesuaian. Hmmm!...

Tak kiralah mahal ataupun murah, ramai juga yang menggunakan One-drop perfume. Selain bauannya yang mirip-mirip bauan jenama terkemuka, harganya pun jauh lebih murah. Kalau dengan harga yang sama untuk sebotol pewangi berjenama boleh membeli berbotol-botol One-drop perfume dari pelbagai bauan.. Wahh, hebaat!..

Selain pewangi semburan pula kita menggunakan pewangi ini hampir dalam setiap barangan dari sabun pencuci hinggalah ke minyak rambut. Terkadang agak terkeliru juga bila setiap wangian ini bercampur aduk. Kalau boleh biarlah menggunakan wangian dari tema yang sama. Melalui cara ini barulah wangian yang digunakan lebih menyerlah. Kurangkan pemakaian wangian dari pencuci dan pelembut pakaian juga adalah salah satu cara untuk mengelakkan bauan yang bercampur aduk ini. Sekiranya anda benar-benar obses dengan satu bauan pastikan anda mempunyai rangkaian penuh bauan tersebut dari mandian, deodorant, after shaved, dan juga perfume. Ini salah satu cara untuk kekal dalam satu wangian.

Banyak lagi tips-tips berkaitan pemakaian pewangi ini yang perlu kita ketahui. Seperti tempat-tempat yang betul untuk menyembur pewangi pada anggota. Wangian untuk siang hari dan malam hari juga mempunyai perbezaan. Penyimpanan wangian juga penting untuk memastikan bauannya tidak rosak.

Mungkin di lain kali kita boleh menyentuh mengenai wangian ini secara terperinci. Kali ini saya ingin menyentuh secara ringkas sahaja. Bagi yang meminati wangian pastikan berkongsi perkara-perkara menarik mengenai wangian di bahagian komen. Terima kasih

Free DownloadTiada ulasan:

Catat Ulasan

Arkib Blog