Khamis, 11 Februari 2016

Apple Pencil Keperluan Penting Bersama iPad Pro

Penggunaan 'Apple Pencil' memudahkan kerja-kerja lakaran digital.

Apple Pencil’ merupakan satu lagi produk istimewa keluaran Apple yang boleh digunakan bersama-sama dengan iPad Pro untuk memudahkan kerja-kerja lakaran. Keistimewaan pensil digital ini adalah ia bagaikan sebatang pensil biasa yang anda gunakan untuk melakar di atas kertas dan ini amat memudahkan anda menukarkannya ke dalam bentuk digital.

Berbeza dengan peralatan pen yang biasa digunakan bersama-sama dengan produk apple sebelum ini, Apple Pencil mempunyai mata yang lebih tajam bagi memberikan rasa penggunaan yang lebih ‘natural’. Walaubagaimanapun, ketajaman pada garisan yang dilukis di atas iPad Pro anda nanti adalah bergantung kepada tekanan yang diberikan ke atas permukaan iPad tersebut.

Apple pencil ini merupakan produk baru yang digemari oleh para pengguna Apple kerana ciri-cirinya yang mudah, pantas (tiada lengahan), mudah dikawal, praktikal dan tampil dengan design yang ringkas namun tetap kemas dan mewah.


Boleh digunakan untuk kebanyakan fungsi biasa.

Kerja-kerja 'tracing' terus daripada kertas ke iPad Pro.

Waktu mengecas yang lebih pantas.

Peralatan ini dapat mengurangkan proses pengalihan rekaan daripada bentuk lakaran kertas kepada bentuk digital kepada dengan proses-proses seperti ‘scanning’, tracing, file conversion dan sebagainya yang remeh dan memakan masa. Jadi ia menjadi pilihan para pereka samada produk digital seperti apps, pereka fesyen, pelukis grafik, komik, pendidikan (guru dan pensyarah), malah sesiapa sahaja yang menggunakan iPad Pro.

Walaupun ia boleh digunakan untuk banyak aplikasi bersama dengan iPad Pro, kebanyakan para pereka menggunakan produk ini bersama dengan Adobe Comp CC, untuk melakukan kerja-kerja asas sebelum ia kemudiannya dipindahkan kepada file mengikut perisian yang lebih sesuai.


Namun begitu peralatan ini hanya boleh digunakan bersama-sama dengan iPad Pro kerana ia dilengkapi dengan teknologi ‘lower-latency display’ yang tiada pada iPhone 6s ataupun iPad Air 2. Namun begitu ia mungkin boleh digunakan untuk produk-produk Apple seterusnya nanti.

Keseronokan melakar dengan 'Apple Pencil'.

Sama seperti pensil namun bersih, pantas dan kemas.
Free DownloadTiada ulasan:

Catat Ulasan

Arkib Blog