Khamis, 25 Jun 2020

Panduan Cara Memasukkan Jenis Tulisan Bold Underlined Dan Italic Pada Facebook Twitter


Sebagaimana anda semua ketahui, Facebook tidak mempunyai fungsi memasukkan jenis tulisan seperti Bold, Underlined ataupun Italic pada catatan dan bahagian komen. Walaupun ketiadaan fungsi tersebut, anda masih boleh memasukkannya dengan menggunakan penjana teks.

Terdapat banyak penjana teks yang memberikan fungsi tulisan pada Facebook di luar sana. Jadi di sini saya akan syorkan penjana teks terbaik untuk Facebook. Anda boleh menggunakan YayText sebagai pilihan terbaik kerana ianya mempunyai pelbagai jenis pilihan yang menarik. Tambahan pula ianya boleh juga digunakan pada Twitter.


CARA-CARA

1. Buka pelayar internet anda dan pergi ke YayText.com.

2. Taip pada kotak kosong "Your Text" perkataan atau ayat yang anda ingin ubah jenis tulisannya.3. Pilih jenis tulisan yang diingini dan tekan butang Copy. Sebagai contoh saya akan pilih "Bold Sans" sebagai pilihan.4. Selepas itu anda boleh membuka Facebook dan 'Paste' pada catatan atau komen anda.Ini merupakan cara termudah di mana anda tidak perlu mengubahsuai atau mengganggu kod pengkodan pada pelayar internet anda. Diharap panduan ini dapat membantu anda dalam membuat catatan atau komen yang cantik. Selamat mencuba!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Arkib Blog